Event Toekomst Overijssels landschap 2050

 19 november 2018 overzicht


Een landschap dat super productief is door hightech voedselproductie in futuristische productiegebouwen. Krijgen we dat? Een landschap zonder wegen, waar wolf en otter zonder obstakels door Overijssel kunnen struinen. Is dat denkbaar? Wat doet dat met de kwaliteit van ons landschap?

De toekomst van ons landschap wordt door talrijke ontwikkelingen bepaald. Wereldeconomie, rijksbeleid, klimaatverandering en natuurlijke processen, ze overkomen ons en dagen ons uit. De keuzes die wij vandaag maken anticiperen op dergelijke veranderingen. Maar hoe bewust maken we die keuzes? Hoe ziet die toekomst er eigenlijk uit? Het event ‘Situatie Gewijzigd’ neemt u op 24 januari 2019 mee naar het Overijsselse landschap van 2050. Vanuit een wetenschappelijke basis en met de ontwikkelingen van vandaag als opmaat laten we u verschillende scenario’s zien en ervaren. Stof tot nadenken ontspruit!

Experts, kunstenaars en bestuurders gaan met u in gesprek over het landschap in 2050. Rijksbouwmeester Floris Alkemade start als keynote spreker met zijn blik op Nederland en op de provincie Overijssel. Daarnaast verwelkomen wij de spraakmakende Vlaams theatermaker Lucas de Man en nog een zestal aansprekende sprekers op diverse vakgebieden. 

U bent van harte welkom om het Overijssels landschap van de toekomst met hoofd en hart te ervaren.

Waar: Abdij Nieuw Sion, Diepenveen

Wanneer: 24 januari / 9.30 tot 16.30 uur

Aanmelden