Presentatie Panorama Nederland in Overijssel

 25 juni 2019 overzicht


Nederland staat aan het begin van enkele complexe veranderingen: klimaatverandering, de overstap naar hernieuwbare energie en een meer circulaire economie, demografische veranderingen en een transformatie naar duurzame landbouw. In het licht van de naderende ‘grote verbouwing’ organiseert Het Oversticht samen met de Provincie Overijssel en andere betrokken partijen een meerdaags evenement rondom Panorama Nederland. Een door de College van (CRa) geschetst toekomstperspectief voor de ruimtelijke inrichting van Nederland.

Rondom Panorama Nederland worden verschillende bijeenkomsten en presentaties georganiseerd, ook in Overijssel.
  • Van dinsdag 2 juli t/m zondag 7 juli staat de fysieke opstelling van Panorama Nederland in de Consistorie van de Grote Kerk in Zwolle. U kunt de tentoonstelling op eigen gelegenheid bekijken, bijvoorbeeld op 3 juli vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

 

  • Op 3 juli om 19.30 uur is de officiële opening van #PanoramaOverijssel, in de Schepenzaal van het Stadhuis van Zwolle. Met een presentatie door Rijksbouwmeester Floris Alkemade (CRa), die van mening is dat genoemde maatschappelijke vraagstukken juist de sleutel kunnen zijn voor structurele verbeteringen van ons land. Daarna zoomen we in op een vertaling van Panorama Nederland naar de eigen provincie. Aan ons tafelgesprek nemen deel de Overijsselse Commissaris van de Koning Andries Heidema, voorzitter van de Economic Board Regio Zwolle Trudy Huisman en Bart Buijs, directeur van Het Oversticht. Aanmelden voor de bijeenkomst in Zwolle kan via deze link. Het volledige programma in Zwolle bekijkt u via deze link.

 

  • Van dinsdag 9 juli t/m zondag 14 juli staat de fysieke opstelling van Panorama Nederland in de publiekshal van het stadhuis van Almelo. U kunt de tentoonstelling op eigen gelegenheid bekijken. Aanmelden is niet nodig.

 

  • Op 9 juli om 19.30 uur wordt de Twentse editie van #PanoramaOverijssel geopend door de Overijsselse Commissaris van de Koning Andries Heidema. Met bijdragen van Berno Strootman, Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving en lid van het CRa, en Bart Buijs, directeur van Het Oversticht.
    Locatie: Stadhuis Almelo. Aanmelden voor de bijeenkomst in Almelo kan via deze link.